Rätt träningsutrustning på resan och hotellet

Med hälsotrenden växer sig intresset för träningsresor starkare. Att åka på träningsresa eller till ett sporthotell på semester är ett sätt att förena nytta med nöje och träffa likasinnade.

Att åka bort på träningsresa eller till ett sporthotell på semestern har blivit mycket populärt i Sverige. När man bor på sporthotell är det inte maten eller miljön som är det viktigaste, utan träningsutrustningen och aktiviteterna. Oavsett om gymanläggningen är stor eller liten höjer det motivationen om gymmet håller en god kvalitet, med produkter från exempelvis http://www.casallpro.se/.  Sveriges Radio jämför i en artikel träningsresor med den föregående så kallade husmorssemestern, som förr gav mödrarna en paus från familjen och hemmet. Att åka på träningsresa har samma syfte, och är ett legitimerat sätt att komma iväg på eftersom hälsotrenden är så stark. Att förena resor med träning är ett nytt sätt att semestra och ger istället fokus på återhämtning och kroppen än att festa eller lata sig på stranden.

Vart hittar man träningsresor och vilka sorter finns det?

Enligt en artikel från Mynewsdesk är Apollo idag den ledande arrangören av träningsresor och har många hotell att välja på som håller god kvalitet. Nyligen inledde Apollo exempelvis ett samarbete med Svenska simförbundet, som innebär att de ska ansvara för förbundets tränings- och tävlingsresor och hjälpa dem att sprida kunskap och ökad simfärdighet. Även andra reseföretag erbjuder renodlade tränings- eller sporthotell. Enligt Göteborgsposten är det även populärt att åka på arrangerade träningsresor i grupp, vilka leds av gym eller sportfantaster och kändisar. För dessa kan man då få skräddarsydda program på träningsupplägg och aktiviteter tillsammans med instruktörer och likasinnade. Gym som arrangerar sådana resor är bland annat Friskis&Svettis och Nordic Wellness. För den som föredrar lite lugnare träning på resan arrangeras också yogaresor på olika sorts retreat runtom i världen.